lördag 1 februari 2014

Neppes tanketuggummi

I sitt sommarprat använde Neppe Pettersson ordet tanketuggummi. Ett mycket bra ord. Det betyder tankar man återkommer till och tuggar på och som man eventuellt inte ens vill ha konklusion på. Jag upplever inte heller att det är att grubbla utan ser det mer som ett gympass för hjärnan. Jag tycker vi alla ska börja använda det så det blir vedertaget.

Hon prata också om det faktum att hon inte tycker om barn. Hon som är barnträdgårdslärare. Underbart. Härligt att någon säger det. För det är skillnad på att tycka om att jobba med barn och se hur barnen utvecklas och att tycka om barn för att dom är barn. Jag förstår hennes resonemang till fullo.

Vill du höra henne själv så tryck HÄR.

2 kommentarer:

  1. Ha ha :-) Kul att läsa! Skall bara göra en pytteliten korrigering - det handlade om att ÄLSKA barn, snarare än att tycka om dem :-) Jag tycker om att både umgås och jobba med barn, men det betyder inte att jag utbrister i att förklara min kärlek till världens alla barn och tycker att allt de gör är puttenuttigtgullehäääärligt. Öu nöu. Jag är alltför mycket bitch för det. Men jag gillar mitt jobb! Med & för barn :-) (vilket du ju nog hade förstått :-) )

    SvaraRadera
  2. Haha, kul att du hittat det här! Inser då jag läser nu att det låtet galet. Barnträdgårdsläraren som inte tycker om barn... ÄLSKA var ordet..

    SvaraRadera