söndag 16 februari 2014

Samhällsdebatten: Vi har flyttat

Tänk er om alla blogginlägg som är samhällskritiska skulle bli tidningsinsändare! Då sku minsann tidningshusen inte skrapa sig i huvudet längre, dom sku jubla och klappa i händerna. Samhällsdebatten går hetare än någonsin, på webben, i bloggar, men blogginläggen, alla tusentals, har inte samma tyngd som en insändare i en tidning. Inte ens våra rikspolitikers bloggar tas på allvar, varför det? Är det för att de inte gått igenom en kritisk granskning som en tidningsinsändare? Är det för att de skrivs under pseudonymer? Är det, nej, det kan väl inte vara, för att många bloggtexter skrivs av kvinnor?

Bloggarna har hur som helst delat upp samhället i ytterligare grupper. Det har alltid funnits mänskor som läser tidningar och mänskor som inte läser tidningar, men de personer som varit ivriga samhällspåverkare har hur som helst följt ganska långt samma debatt. Nu upplever jag att det pågår flera skikt av debatt. En del av debattarna pågår enbart i bloggar som inte följs av en äldre generation. Mina föräldrars generation följer inte bloggar och sku de av nån anledning halka in på en sku de bara fnysa, för internet är liksom inte sant. Samma text tryckt på papper med trycksvärta är däremot på riktigt.

Tänk er om alla bloggare bestämde sig för att en viss dag skicka in ens ett inlägg till en papperstidning för att synliggöra den samhällsdebatt som pågår utom synhåll för dem som förfasar sig över att spaltmillimetrarna minskar! Det kan vara att de som suckar över att ungdomarna inte intresserar sig för politik skulle stå med häpnades finger i förvångingens mun...1 kommentar:

  1. Jag gillar ditt sätt att tänka. Och med hjälp av sociala medier så skulle man säkert helt praktiskt kunna sprida ordet för att kunna skrida till handling.

    SvaraRadera