tisdag 25 februari 2014

Om att fira

Nu var det Arhinmäki, förra gången firade Lejonen som abin på flakan. Ni minns den där gången då folk ramla ut ur flygplanet och pokalen gav skäl för att kallas buckla? Och Ahtisaari, stackarn, som hade för hala skor eller om det var mattkanten han snubblade på...

Det är ju kiva att fira framgången men ändå blir man så matt. Kommentarerna på Facebook och Twitter lät inte vänta på sig. Nå, det finns ju inte så mycket att tillägga i den debatten. En statusuppdatering som däremot etsade sig fast är frågan huruvida Arhinmäki hade fått behålla jobbet ifall han var kvinna. Min kommentar på det är om Arhinmäki hade varit kvinna hade han inte firat tills han slocknat.

Jag påstår inte att kvinnfolk inte kan festa och supa och jag påstår heller inte att alla män sku dra huvud spänt. MEN, när har ni läst rubriker om kvinnor i liknande positioner som super sig redlösa på (förlåt nu Arhinmäki, du sa ju att det var en privat tillställning) representationstillfällen??

2 kommentarer:

  1. En kvinna skulle se till att klara situationen utan att supa sig redlös MEN OM Arhinmäki varit en kvinna och somnat på festen hade hon varit arbetssökande idag. Säkert som amen i kyrkan. Kvinnor döms enligt en annan skala och de snedstegen som får en kvinna på fall är väldigt små i jämförelse med männen. Irriterande, frustrerande och något vi bör jobba på att få bort.

    SvaraRadera