tisdag 11 november 2014

Hoj, Hbl - eller KSF Media

Nu har jag försökt och ansträngt mig. Att läsa tidningen på nätet.

ÅU och Lehtiluukku funka ganska fort på mig. Läser den nästan uteslutande på plattan numera. Men inte Hbl. Varför?

Tror det handlar om att Hbl ger mig de där djupdykningarna. ÅU läser jag för att vara ajantasalla med vad som är på G lokalt. Hbl läser jag mer för att veta vad som på det kulturella planet händer i svenskfinland. Eller iofs också på det politiska planet. Men rubrikerna får jag via andra kanaler. Jag vill läsa de långa artiklarna. Inte snabbskumma. Dessutom är Hbls läsprogram fruktansvärt trögt, i alla fall med androidsystem.

Men sen. Hbl kväll. Vad är det? Vart vill man nå? Vem vil man nå? Vad vill man erbjuda? Det jag sett är nånslags halstringsbilaga mellan huvudtidningarna. Något som ska hålla läsaren jämnvarm. Artiklar som lika gärna kunde vänta till nästa dags tidning. Å Studio HBL. Jag ids inte en kommentera dessa Pirkka-knep. Men intervjuerna eller debattprogrammen? Jag vet int. Men nä.

Jag sku gärna läsa dessa intervjuer, det hänger inte på intervjuteknik. Det hänger inte på gästerna i studion. Det handlar om den enkla studion. Scenografin. Kameraföring och klipp. Jag kan förmoda att budgeten knappast är stor och man gör så gott man kan men nä. Om nu KSF ska spara, så spara nu för allt i världen inte på det ni är världsbäst på. På att skriva inriksenyheter på svenska och på att skriva utikesnyheter ut den finlandssvenska vinklingen. Allt annat är bara krus. Å brus.

Sluta slänga pengarna på sånt som andra gör bra och lyft upp det som ni är enastående på.

Skriv. Finlandssvenska. Högkvalitativa. Juttun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar