tisdag 26 augusti 2014

Efter nio

Den som tror sig hitta en uttömande analys av Yle fems nysatsning Efter Nio kan sluta läsa här. Hann endast se de två första gästerna. Det jag däremot vill peka på är Hjallis Harkimo och hans gubbfasoner. Han hade som uppdrag i studion att kommentera en arbetsintervju. Det jag hakade upp mig på att då Hjallis påpekar hur han gör på en arbetsintervju, då antog han utan avvikelse att intervjuoffret skulle vara en han. Han sa sånt som: "Jag försöker få honom att.." Jag vill se om han..." och så vidare. Man må bagatellisera det här men om Hjallis Harkimo är den vi tror att han är är det inga bagateller vi pratar om. En man med sådan ekonomisk makt skulle bra kunna utgå från att exempelvis Jokerits nya VD kunde vara dn kvinna. Och anvåndandet av ordet hen passar utmärkt i ett dylikt läge om omskrivningar känns klumpiga.

Nu spotta Arena-appen ut min innan intervjudelen var klar men  jag önskar och hoppas att Sonja eller Mårten ifrågasätter det här inslutet av intervjun.

Väntar på tillfälle att se programmet i sin helhet. Mårten Svartström ocb Sonja Kailassaari är ett utmärkt programvärdspar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar