fredag 4 juli 2014

Män som dumpar

Män som dumpar sina fruar för en yngre. Jag kan bara inte förstå. För de tenderar ju inte dumpa en art fru utan också barn och det ekonomiska ansvaret. Å ingen verkar stå på barrikaderna och skrika att också män är vuxna och också män bör ta ansvar. Å den nya kvinnan, hon är den som till sist får skulden, dessutom. För mannen tycks ju sakna egen vilja och kan således inte skuldbeläggas?

Var är ni alla män som blir beskylda för detta. Varför stiger ni inte fram och försvarar ert beteende?

Mitt huvud snurrar som en gsm-telefon utan täckning. Söker söker söker och försöker hitta förklaringen till varför det är så här. För jag vill ju inte tro på det pustlustiga uttrycket: Skillnaden mellan pojar och män är priset på deras leksaker.

Ärkebiskop emeritus John Vikström sa i Gamla onsdag att en man är en mansperson som insett att man har ett ansvar också för andra, inte bara för sig själva.

Flera bekanta vittnar om att deras män svikit inte bara dem utan deras barn och sitt ekonomiska ansvar. Oscar Ohlis pratar som det i sitt sommarprat.

Kan nån pojke i manskropp nu snälla förklara åt mig hur det kan vara så här? Det måste ju vara frågan om ett missförstånd? Och är det inte det hoppas jag innerligt att jag kan ge över ansvaret åt mina egna pojkar i tid så de inte förblir pojkar.

I väntan på att nån förklarar det här åt mig fortsätter min hårdskiva att scanna scanna scanna. För det kan ju inte vara så att män int behöver ta ansvar? Och är det så kan vi kvinnor inte se på honom som en cassanova utan se på honom som det han är, en förvuxen pojke, en looser.

1 kommentar:

  1. Intressant. Det har fascinerat mig att när en kvinna gör samma trick, dumpar ungarna med gubben o drar iväg med en ny kärlek, så är det HEMSKT, FÖRSKRÄCKLIGT och hon är en DÅLIG mor. Men på vilket sätt är hon sämre än karln som dumpar ungarna med frugan och drar iväg med en ny kärlek?? I don't get it.
    På nåt sätt är det ju sanktionerat av samhället för män att smita undan sitt ansvar, fortsätta vara småpojkar i gubb-skal. Även i "normala" skilsmässor förutsätts det på nåt sätt att barnen ska vara med sin mamma. Det har blivit lite bättre tycker jag på den fronten med 50-50-boende men mentaliteten är ändå på nåt sätt sån att mamma+barn=sant som om inte män skulle kunna fostra och föda (i betydelsen 'ge mat åt') barn.

    SvaraRadera